A verseny célja

A Dental Regatta idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre Balatonkenesén (Marina-Port), június 8-án. Az amatőr vitorlásverseny egy szakma, a fogászatban dolgozók számára kiírt hivatalos, minősített, az OVSZ naptárában is jegyzett félnapos verseny, de egész napos szabadidős program.

A Dental Regatta rendezvény nyitott, így családi programként is hirdetjük, ahol gyermekek is részt vehetnek. Reményeink szerint ők is különleges élményekhez juthatnak a Balaton partján, miközben ezzel a sportággal ismerkednek, és az egyéb szórakozási lehetőségek között válogatnak. A versenyt nem profiknak, hanem a fogászati szakmában tevékenykedő, de a vitorlázást már gyakorló vagy ahhoz kedvet érző kollégák, munkatársak számára írták ki a rendezők.

A verseny megszervezésére, lebonyolítására a tizenkétszeres Kékszalag-győztes, Soling-világbajnok, sokszoros magyar bajnok Litkey Farkast, a Litkey Sailing Team csapatvezetőjét kérték fel. A vitorlázásban járatlanok, de a sport és a verseny iránt érdeklődők is szakképzett kormányosok segítségével versenyezhetnek majd a bérelhető hajókon. Az egész napos programok és a minden igényt kielégítő környezet a parton maradók számára is garantálja a kellemes kikapcsolódást.

A rendezvényen a fogászati ipar különböző területein dolgozó szakemberek, a versenyzés élménye és izgalma mellett, kellemes környezetben ismerhetik meg egymást, és alakíthatnak ki emberi, üzleti kapcsolatokat.

A Dental Regatta egyik fő célja, hogy azok a fogászatban dolgozó szakemberek, akik év közben nem találkoznak, esetleg nem is ismerik egymást, itt, egy közös versenyen, közelebb kerüljenek egymáshoz. Ugyanakkor a Dental Regatta egy játék is, amiben kihasználjuk, hogy a résztvevők mindegyike szeretne nyerni. Értékes nyereményekkel is készülünk e napra, így bízunk abban, hogy tétje is lesz a Dental Regattának.

Programunk nemcsak a találkozásról, az ismerkedésről szól, hiszen a fogorvosok és a fogászati szakmában dolgozók közül többen maguk is vitorláznak, ezért szívesen mérik össze a tudásukat. Akik korábban nem vitorláztak, elsősorban ismerkedni szeretnének ezzel a sportággal, amihez az élményt mi szolgáltatjuk saját hajóinkkal, kormányosainkkal.

Nem titkolt célja továbbá az eseménynek, hogy minél több emberrel, korosztállyal megkedveltessük ezt a szórakozási, sportolási lehetőséget, és a jövőben egyre több hasonló szabadidős programot szervezzünk. Mivel ez a regatta az amatőr vitorlásverseny mellett egy családi esemény is – sokféle szárazföldi gyerekprogrammal találkozhatnak az érdeklődők –, mi elsősorban a vitorlázás élményét kínáljuk számukra. Teljesen ingyen visszük ki a gyermekeket a vízre, és bemutatjuk nekik ezt a kiváló szórakozást.